dimarts, 15 de desembre del 2015

EL GEPERUT i altres contes "mil i una nits "

ALDERSON, Brian: El geperut i altres contes"mil i una nits". Vicens Vives, Concoya. Barcelona,1987,c2000
EL LLORO FIDEL:
Tracta sobre una dona, amb una bellesa inigualable, que estava casada amb un mercader. El mercader no confiava amb la seva dona, perquè tenia por de que algun jove més guapo que ell, li robés a la seva dona.Va comprar un lloro, que vigilés a la seva dona, a les hores que ell treballava.
Un dia, el lloro va veure que la dona del mercader sortia de casa amb un joven,que no era el mercader.El lloro,li va informar de tot al mercader.La dona, li va dir al seu marit que el lloro mentía, i per demostrarse-lo , li va dir que es fos a casa d'un amic seu a dormir, el mercader va aceptar donar-li una ultima oportunitat a la seva dona.
Quan el mercader es va anar, la dona, va agafar un tros de catifa i va a tapar la gàbia del lloro, tot seguit la ruixa d'aigua, va acostar un ventall i una llàntia que lluïa un un llampec i va fer rodar un molinet durant tota la nit.Quan va arribar el mercader, lo va preguntar al lloro que havia passat aquesta bit, i el lloro lo va responder:Havia fet vent, trons i llamps, que li han atormentat durante total la nit.
El mercader, es va pensar, que era un mentider, i llavors, li va matar.
Despres d'un temps, el mercader va veure a la seva dona amb un joven sortint de casa, i així es va adonar de que el lloro va dir la veritat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada